Οι ιστορίες μου
ΚΤΗΜΑ ΤΣΕΛΕΠΟΥ | Μαντίνεια Αρκαδίας - 10 Νοεμβρίου 2017
αναρτήθηκε στις 28/12/2017
Στις Ρίζες Αρκαδίας βρίσκεται το Κτήμα Τσέλεπου, ένα πραγματικό στολίδι του Πελοποννησιακού αμπελώνα. Δημιουργός του ο Γιάννης Τσέλεπος από την Κύπρο, ο οποίος αποφάσισε να επενδύσει στην περιοχή λόγω του Μοσχοφίλερου, μια ποικιλία που τον κέρδισε με τον εξωτισμό, την λεπτότητα και τη φινέτσα του. Έτσι αγόρασε τα πρώτα του αμπέλια το 1989 στις ανατολικές πλαγιές του Πάρνωνα.
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΤΕΜΗ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ | Σαντορίνη - 15 Σεπτεμβρίου 2017
αναρτήθηκε στις 24/10/2017
Τα κρασιά του Σαντορινιού οινοποιού Αρτέμη Καραμολέγκου με ενθουσιάζουν κάθε φορά που τα δοκιμάζω σε διάφορες εκθέσεις. Πλέον τα δοκίμασα και στον τόπο παραγωγής τους, στο οινοποιείο στην Έξω Γωνιά της Σαντορίνης, παρέα με τον οινολόγο Λευτέρη Αναγνώστου. Πυρίτης, Μυστήριο, Σαντορίνες, Μαυροτράγανο, Vinsanto και άλλες ιστορίες οινικής απόλαυσης!
VASSALTIS VINEYARDS | Σαντορίνη - 15 Σεπτεμβρίου 2017
αναρτήθηκε στις 29/09/2017
Ένας νέος, κοσμοπολίτης επιχειρηματίας με κατοχή γης στη Σαντορίνη, δύο νέοι διακεκριμένοι οινολόγοι με εμπειρία στο νησί, οι απαραίτητοι οικονομικοί πόροι και ένας από τους συγκλονιστικότερους αμπελώνες στον πλανήτη. Αυτά ήταν τα βασικά συστατικά του Vassaltis Vineyards, του νεότερου οινοποιείου της Σαντορίνης, τα οποία συνέβαλλαν στο σπουδαίο τελικό αποτέλεσμα που με φυσικό τρόπο ακολούθησε.
DOMINIO DE PINGUS | Ribera del Duero, Ισπανία - 3 Μαΐου 2017
αναρτήθηκε στις 07/09/2017
Επίσκεψη στο θρυλικό, cult οινοποιείο Dominio de Pingus, ιδρυθέν το 1995 από τον Δανό Peter Sisseck. Πώς ο Peter κατάφερε μέσα σε δύο μόλις δεκαετίες όλα τα κρασιά του να προπωλούνται ένα χρόνο πριν την επίσημη κυκλοφορία τους; Η πυκνότητα και η δύναμή συνυπάρχει με την φρεσκάδα και τη φινέτσα. Βέβαια οι άσσοι στο μανίκι του είναι πολύ περισσότεροι!
VEGA SICILIA | Ribera del Duero, Ισπανία - 3 Μαΐου 2017
αναρτήθηκε στις 18/07/2017
Επίσκεψη στο θρυλικό οινοποιείο Vega Sicilia της οικογένειας Álvarez στην Ribera del Duero της Ισπανίας. Εδώ παράγονται τα θρυλικά Unico και Valbuena 5ο με την ιστορία, το μύθο αλλά και την ποιότητα των κρασιών να αντανακλώνται άμεσα στις τιμές τους. Mια σαγηνευτική οινική εμπειρία στην Ιβηρική χερσόνησο.
ΚΤΗΜΑ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΥ | Νάουσα
αναρτήθηκε στις 25/04/2016
Επίσκεψη στο Κτήμα Διαμαντάκου στη θέση Μαντέμι, μόλις τέσσερα χιλιόμετρα από το κέντρο της Νάουσας. Εκείνη την ημέρα τόσο η λιακάδα όσο και οι μουσικές tango που πλημύριζαν τις αίθουσες του οινοποιείου δημιουργούσαν μια όμορφη κοσμοπολίτικη αύρα. Τα δε κρασιά ήταν πραγματικά κομψότατα και δικαιολογούσαν απόλυτα την καταξίωση που έχει ο παραγωγός στις συνειδήσεις των οινοφίλων της Ελλάδας και του εξωτερικού.
ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ | Αμύνταιο & Νάουσα
αναρτήθηκε στις 04/04/2016
Το Κτήμα Κυρ-Γιάννη με δύο οινοποιεία στη Δυτική Μακεδονία, οινική κουλτούρα δεκαετιών, τεχνολογίες αιχμής, μοναδική δουλειά στο αμπέλι, καινοτόμο marketing και πολυάριθμο και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί αναμφίβολα ένα καθαρόαιμο άλογο στην κούρσα του ελληνικού κρασιού. Θέλοντας να έχουμε συνολική εικόνα του Κτήματος επισκεφθήκαμε και τα δύο οινοποιεία σε Αμύνταιο και Νάουσα, με επισκέψεις στα κοντινά αμπελοτόπια!
ΚΤΗΜΑ ΚΑΡΑΝΙΚΑ | Αμύνταιο Φλωρίνης - 8 Δεκεμβρίου 2015
αναρτήθηκε στις 09/02/2016
Η χειμερινή μας οινική περιπέτεια συνεχίζεται! Προορισμός μας η ευρύτερη περιοχή του Αμυνταίου Φλωρίνης, μια από τις σημαντικότερες οινικές περιοχές της Ελλάδας. Συναντάμε τον Laurens Hartmann-Καρανίκα και την Anette van Kampen του Κτήματος Καρανίκα στο οινοποιείο τους και δοκιμάζουμε Ξινόμαυρο Αμυνταίου μόνο του και σε χαρμάνια, αλλά και αφρώδη κρασιά παγκόσμιας κλάσης από Ξινόμαυρο και Ασύρτικο!

LA TOUR MELAS | Αχινός Φθιώτιδας - 5 Δεκεμβρίου 2015
αναρτήθηκε στις 14/01/2016
Επίσκεψη στο κορυφαίο La Tour Melas στον Αχινό Φθιώτιδας, με τον επιβλητικό πέτρινο Πύργο και το πανέμορφο κτήμα με τα αμπέλια, τις ελιές και τις βελανιδιές και την με μοναδική θέα στον Μαλιακό Κόλπο. Ένα κορυφαίο ελληνικό κρασί με δεκάδες γαλλικές αναφορές και ανθρώπους με σιγουριά για την κατάκτηση των πιο ψηλών και απαιτητικών οινικών κορυφών. Η επίσκεψη στο La Tour Melas ήταν για εμάς μια μοναδική οινοτουριστική εμπειρία!
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΣΙΑΚΚΑ | Κρασοχώρια Λεμεσού, Κύπρος - 27 Ιουνίου 2015
αναρτήθηκε στις 22/09/2015
Συνεχίζουμε την οινική μας περιπέτεια στην όμορφη Κύπρο στο Πελένδρι Λεμεσού και το Οινοποιείο Τσιάκκα. Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς σε ολόκληρο το νησί με το οινοποιείο σκαρφαλωμένο σε μια βουνοπλαγιά σε υψόμετρο 1.000 μέτρων, ενώ το ψηλότερο αμπέλι τους βρίσκεται στα 1.500 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Μιλάμε λοιπόν για ένα από τα ορεινότερα οινοποιεία σε ολόκληρη την Ευρώπη!
Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11